transformatie gymzaal tot woonhuis


architectuurmaken_circulair_bouwen_hergebruik_herbestemming

Deze gymzaal van een voormalige school in Den Haag wordt een indrukwekkend energiezuinig woonhuis! We hebben het ontwerp gemaakt voor & samen met Catelijne en Alexander.Het oude speelterrein van de school wordt een mooie zonnige tuin om de gymzaal heen. Er zijn al extra gaten in de gevel gezaagd, zodat de relatie tussen tuin en woning straks heel groot wordt.Bij dit oude sfeervolle schoolgebouw hoort een enorme gymzaal. Hierin hebben we een nieuwe woning ontworpen met gave vides en een nieuwe buitengevel met ramen waarin je kunt zitten. We doorbreken de statige symmetrie om de ruimte speelser te maken, maar behouden de ruimtelijkheid. Met deze woning is het jonge gezin op de toekomst voorbereid: het ontwerp is splitsbaar en energiezuinig.

status: gerealiseerd, oplevering zomer 2018

 

trap_klushuis_modern_strak_architect_maken2

staal_zwart_hout_architectuur_maken_circulair_hergebruik_2

modern_interior_minimal_architecture_renovation2

architect_kluswoning_school_cpo_modern2

hergebruik_transformatie_architectuur_maken2

kluswoning_denhaag_vtwonen_gymzaal_architectuurmaken2
vide_transformatie_gymzaal_woning_klushuis2
wandrek_woonhuis_vtwonen_gymzaal_klushuis2

school_Gymzaal_zelfbouw_DenHaag
gymzaal-transformeren-woonhuis