Stadswonen op de Lloydpier


blauwhoed architectuurMAKEN lloydpier circulair maas tender

De realisatie van het bouwblok begint met het planten van twee volwassen platanen afkomstig van de Coolsingel, op de plek van de toekomstige binnentuin. Voor het ontwerp hebben we samengewerkt met architectenbureau Arons en Gelauff, landschapsbureau Hosper en Buro Bouwfysica in opdracht van ontwikkelaar Blauwhoed. De in totaal 95 woningen, waarvan 32 van ArchitectuurMAKEN en 63 van Arons en Gelauff, hebben een grote verscheidenheid aan typologieën.

Het ontwerp voor de woningen aan de Maaszijde kenmerkt zich door appartementen met fantastische uitzichten, flexibiliteit in structuur en mooi metselwerk. De bijzondere dubbele gevel aan de kade zorgt voor een windluwe ruimte die bewoners kunnen benutten door er een vide, loggia of dubbelhoge buitenruimte te creëren.

Lloydpier_vide_woning

architect rotterdam woningen lloydpier

De stadswoningen in de autoluwe tussenstraat zijn herkenbaar en worden vergezeld door een ‘custom made’ poortwoning die we samen met de toekomstige kopers gaan ontwerpen. Als tegenhanger van de robuuste kade gevels is in het bouwblok een groene oase aanwezig, met privétuinen van de stadwoningen en een gemeenschappelijke binnentuin.

lloydpier-architectuur-maken

De gestapelde maisonnette woningen zorgen voor bijzondere plattegronden voor een brede doelgroep, allen met een geweldig uitzicht. De appartementen op de bovenste lagen hebben aan beide zijdes een goede buitenruimte.

Blauwhoed_Lloypier_viewCourtyardGreen_contrastOut_copyrightWAX

architectuur_maken_lloydpier_rotterdam_dak_energie