Energiepositieve Villa


previous arrow
next arrow
Slider

 

Aan de rand van de Contreie in Oosterhout staat de energieneutrale patiovilla van Van Hoof. Met de wens voor een privé buitenruimte en veel daglicht werd de woning rondom een patio ontworpen. De ruime gang rondom de patio zorgt voor vele doorkijkjes tussen de verschillende woonruimtes en lange zichtlijnen door de gehele woning. Het vormt een sculpturale woning met strakke banden van natuursteen die zijn verbonden door metselwerk. De minimalistische openingen zijn zo gedetailleerd dat het kozijn en de zonwering volledig wegvalt achter het metselwerk en de natuurstenen waterslag. Rondom de woning is een wilderige tuin aangelegd met wadi om op natuurlijke wijze het hemelwater geleidelijk op eigen terrein te laten infiltreren. Met alle basisvoorzieningen op de begane grond is de villa geheel levensloopbestendig en door de grote hoeveelheid pv panelen wordt de woning volledig in energiebehoefte voorzien.


opdrachtgever: particulier
jaar: 2019 – 2021
locatie: Den Hout
type: woonhuis
oppervlakte: 354 m² bvo
duurzame thema’s:

 

 

 


 

“Door te luisteren met de bedoeling om ons te begrijpen, en daar ook naar te handelen, heeft ArchitectuurMAKEN op voortreffelijke wijze de realisatie van ons droomhuis mogelijk gemaakt. Wat een geweldig team!”

Angelien en Wim

 

Slider

Bewaren