Off-grid Zomerhuis op een eiland


eiland-zomerhuis-kopgevel-lunch
Op een langgerekt eiland in de Loosdrechtse Plassen ontwierpen we een nieuw zomerhuis voor 2 broers en hun familie. Het gebied kenmerkt zich door een bijzonder legakkergebied waarin landschap en water beeldbepalend en de bebouwing kleine incidenten oplevert in het landschap. Bijzonder aan het zomerhuis is dat het alleen bereikbaar is per boot. Zowel in vorm als in materialisatie sluit het huisje aan op zijn omgeving. Het ontwerp bestaat uit één laag met een kap, waarin gedeeltelijk vliering en gedeeltelijk een vide onder de kap is voorzien. Inbegrepen zijn een buitenberging en een overdekt terras. Er zijn zoveel mogelijk eerlijke materialen toegepast. Zowel de draagconstructie als de gevel  zijn van onbehandeld hout, hierdoor behoudt de buitenkant na vergrijzing zijn mooie uitstraling. In reactie op de lange lijnen van het eiland, wordt in de gevel van het huis gespeeld met horizontale en verticale lijnen van de houten gevelbekleding en de felsplaten op het dak. Verder staat het huis geheel ‘Off the Grid’, door gebruik te maken van zonnepanelen en een batterij waarin de opgewekte energie wordt opgeslagen. Hierdoor voorziet het geheel van zijn eigen energievoorziening en is daardoor zo min mogelijk belastend voor het milieu.

Opdrachtgever:       Familie Smits
Programma:            Zomerhuis met berging en terras
Oplevering:              2018

Architect_Loosdrechtse_Plassen

recreatie_architect_luchtfotoloosdrechtse_plassen_architect_luchtfotohout_zomerhuis_vakantie_architectuur_duurzaam

 

 

 

zomerhuis_architect_loosdrecht

zomerhuis_architect_loosdrecht

maquette-vakantiehuisje

 

 

Bewaren