Zadkine in bewegingopdrachtgever: Zadkine
realisatie: Bertens Bouw
opgeleverd: 2022
locatie: Hoogvliet
type: Onderwijs
oppervlakte: 706 m² GO
duurzame thema’s:


Geïnspireerd op sportactiviteiten

Bij de Zadkine locatie Sport & Bewegen waan je je in een sportclub. Het draait hier allemaal om bewegen en stilstaan, om actief en enthousiast te worden binnen de omgeving. Daarom introduceerden we rondom de centrale trap een freerun-tribune, crossfit ruimte en yogahub. Dit zijn (zelf)werkplekken geïnspireerd op sportactiviteiten, welke met elkaar zijn verbonden door de verkeersruimte die is omgetoverd tot hardlooptrack.

Het gebouw heeft een stoere, robuuste uitstraling door zijn onafgewerkte betonnen wanden. We gebruikten de structuur en afwerking van het gebouw als basis van het ontwerp. Hiermee minimaliseerden we het verwijderen en bewerken van gebouwonderdelen. De verwijderde puien, zijn hergebruikt op andere plekken in het gebouw.

 

previous arrow
next arrow
Slider

Hergebruik, demontabel, circulair

We voegden een laag toe aan deze basis, genaamd stilistisch urban. Dit zijn kleurrijke elementen die direct de sfeer van de ruimte bepalen. Voor deze locatie zijn vanuit het beeldkwaliteitsplan drie kleuren voorgeschreven, deze benadrukken de identiteit van de verschillende ontmoetingsruimtes en zijn alleen toegepast op de iconische interieur-elementen. De elementen zijn stoer, strak, passen binnen de beeldkwaliteit die Zadkine nastreeft en zijn daarnaast makkelijk te hergebruiken, demontabel of circulair.

Door in verschillende ruimtes andere materialen te gebruiken, wordt de sfeer van de ruimte benadrukt. Zo worden in de yoga-ruimte zachte stoffen en hout gebruikt, waar in de crossfit ruimte  juist gebruik wordt gemaakt van staal en rubber.

De freerun ruimte bestaat uit echte parcour-elementen, die ook ingezet kunnen worden als tribune tijdens het kijken van een sportwedstrijd of het spelen van e-games. Je kunt daarentegen ook zelf de strijd aangaan. De hardloopbaan licht namelijk op in de snelheid van recordhouder Usian Bolt. Voor je het weet hang je zo op de ‘Winner takes the wall’-muur.