Klaar voor Klimaat


previous arrow
next arrow
Slider

opdrachtgever: VORM
partners: V8 Architects en Lola Landscape Architects
in ontwikkeling
locatie: Rotterdam
type: Woningbouw
woningaantallen: 58
oppervlakte: 9639 m² BVO
duurzame thema’s:

 

 


Architectuur MAKEN ontwerpt in een team, samen met VORM, V8 architects en Lola landscape architects, een Rotterdams bouwblok waarbij flora en fauna hand in hand gaan met stedelijk wonen.

In de Week van de Circulaire Economie heeft de Gemeente Rotterdam KOER aangewezen als winnaar voor de ontwikkeling van het braakliggende terrein Parkstad Blok I. Uit de drie deelnemende partijen is het plan KOER van VORM, V8 Architects, architectuur MAKEN en LOLA Landscape Architects als beste gekozen.

Energie- en materiaalgebruik beperken

Wij zijn natuurlijk enorm trots. Niet enkel omdat ons plan als beste is gekozen, maar vooral vanwege de omarming van onze filosofie: energie- en materiaalgebruik beperken, zonder concessies te doen ten aanzien van comfort & gezondheid van bewoners. KOER kenmerkt zich door duurzame & betaalbare woningen, natuurinclusief, diverse voorzieningen, en een volledig circulair “Villa Residu”.

“Deze mooie nieuwe buurt krijgt woningen voor gezinnen en appartementen voor starters en ouderen. Zo kunnen mensen die net zijn afgestudeerd en sociale stijgers blijven wonen in de Afrikaanderwijk waar ze zijn opgegroeid”, zegt wethouder Bas Kurvers. Veel mensen met een middeninkomen slagen er nu niet in om een prettige en betaalbare huur- of koopwoning te vinden in Rotterdam. KOER maakt dit mogelijk.

Eigen identiteit

KOER: een nieuw, herkenbaar stuk Rotterdam aan de Laan op Zuid. Een blok met een eigen identiteit dat ruimte biedt voor verschillende doelgroepen uit de regio. Het ontwerp speelt in op de stedelijkheid aan de Laan op Zuid, terwijl het aansluiting vindt met de Afrikaanderwijk door het dorpse karakter aan de zijde van de Hilledijk.