KOER: Klaar voor Klimaatopdrachtgever: VORM
partners: V8 Architects en Lola Landscape Architects
in ontwikkeling
locatie: Rotterdam
type: Woningbouw
woningaantallen: 58
oppervlakte: 9639 m² BVO
duurzame thema’s:

 

 


 

Duurzame, betaalbare woningen en natuurinclusieve ontwerpen voor KOER

KOER kenmerkt zich door duurzame en betaalbare woningen, natuurinclusieve ontwerpen, diverse voorzieningen en een volledig circulaire “Villa Residu”. In samenwerking met VORM, V8 architects en Lola landscape architects, heeft Architectuur MAKEN een Rotterdams bouwblok ontworpen waarbij flora en fauna hand in hand gaan met stedelijk wonen.

In de Week van de Circulaire Economie heeft de Gemeente Rotterdam KOER aangewezen als winnaar voor de ontwikkeling van het braakliggende terrein Parkstad Blok I. Uit de drie deelnemende partijen is het plan KOER van VORM, V8 Architects, architectuur MAKEN en LOLA Landscape Architects als beste gekozen.

previous arrow
next arrow
Slider

Beperken van energie- en materiaalgebruik

Het is een enorme eer voor ons, niet alleen omdat ons plan is uitgekozen, maar vooral vanwege de omarming van onze filosofie: het beperken van energie- en materiaalgebruik zonder concessies te doen aan het comfort en de gezondheid van de bewoners.

“Deze mooie nieuwe buurt krijgt woningen voor gezinnen en appartementen voor starters en ouderen. Zo kunnen mensen die net zijn afgestudeerd en sociale stijgers blijven wonen in de Afrikaanderwijk waar ze zijn opgegroeid”, zegt wethouder Bas Kurvers. Veel mensen met een gemiddeld inkomen hebben momenteel moeite om een betaalbare huur- of koopwoning te vinden in Rotterdam. KOER maakt dit mogelijk.

Eigen identiteit

KOER wordt een nieuw, herkenbaar stuk Rotterdam aan de Laan op Zuid. Een bouwblok met een eigen identiteit dat ruimte biedt aan verschillende doelgroepen uit de regio. Het ontwerp sluit aan op de stedelijke omgeving aan de Laan op Zuid, terwijl het ook de verbinding met de Afrikaanderwijk versterkt door het dorpse karakter aan de zijde van de Hilledijk.