De Houten Kop


clt-hout-stapelbouw-appartement-architectuur

Drie woningen van hout!

In Rotterdam maken wij een duurzaam, houten gebouw met 3 woningen. Als een kers op de taart zijn deze woningen gesitueerd op de kop van een bestaand appartementengebouw. De woningen kijken uit over een park met in de verte uitzicht op de SS Rotterdam en de Maashaven. Je leeft aan het park en voelt je een koning op je eigen balkon met een uitzicht waar heel Rotterdam jaloers op kan zijn.

3 gestapelde woningen

De 3 woningen zijn verdeeld over 4 verdiepingen. De onderste twee woningen bestaan uit één woonlaag. De derde woning heeft een entrée op de derde verdieping met een tuinkamer en dakterras op de vierde verdieping daarnaast hoort bij deze woning ook nog een kantoor aan huis op de begane grond. Iedere woning heeft een buitenruimte met uitzicht over het park. De woningen zijn bereikbaar door middel van een gemeenschappelijk trappenhuis. Door een vide valt licht vanaf het dak het trappenhuis in. Het houten karakter van de woningen is in de zonverlichte entrée al goed te zien.

Duurzaamheid en materiaal

Om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken is het vrijwel het volledige gebouw van het hout gemaakt. Massief houten vloeren van CLT zijn gecombineerd met houtskeletbouw wanden en een houten gevelbekleding. Doordat de vloeren aan de onderzijde niet afgewerkt zijn is het CLT door de gehele woning zichtbaar en draagt het bij aan een warme, natuurlijke sfeer in de woning.

De gevelafwerking bestaat uit een interessant spel van latten met verschillende diktes en breedtes waardoor er veel dynamiek ontstaat in de gevel. De meer gesloten gevels aan de zijkanten van het bouwblok hebben luiken die opgaan in de gevel. Achter deze luiken zitten de slaapkamers van de woningen. Aan kopse kant opent het gebouw zichzelf naar het park toe door middel van grote ramen die veel licht binnenlaten. De leefruimtes zitten aan deze gevel zodat je de hele dag kan genieten van het park en het spectaculaire uitzicht.

clt-hout-stapelbouw-appartement-architectuur

previous arrow
next arrow

Beeindiging van het blok

Het gebouw is als ontwerpen als eigentijdse toevoeging aan een bestaand blok. Door deze toevoeging krijgt het blok een passende beeindiging en kijkt het park niet uit op een dichte muur. Lijnen van het bestaande blok zijn doorgetrokken in het nieuwe gebouw, zo sluit de balkonrand van de daktuin aan op de dakrand van het bestaande gebouw. Daarnaast worden de lijnen van de ramen van het bestaande gebouw doorgetrokken in de gevel. Ook in kleur willen we het gebouw in zijn omgeving laten landen. Hierdoor hebben we gekozen om het monoliet geheel in een rode tint uit te voeren.

Dit gebouw is een toegevoegde waarde voor de toekomstige bewoners, het milieu en de omgeving, zoals het hoort!clt-hout-stapelbouw-appartement-architectuur