De Wandeling


previous arrow
next arrow
Slider

Voor de Muidenaar van nu

De Wandeling is speciaal voor de Muidenaar ontworpen. De cultuurhistorische “Verboden Kringen” en de geschiedenis met de continue dreiging van inundatie van het gebied gaven ons aanleiding om het waterrijke landschap als startpunt te nemen voor het ontwerp, bij het maken van het stedenbouwkundig en architectonische ontwerp voor De Wandeling.

Circulaire ontwerpuitgangspunten

Geïnspireerd op de historie ontwierpen wij gebouwen met schoonheid vanuit eenvoud, voor de Muidenaar van nu en de uitdagingen van de toekomst. We bouwen zoveel mogelijk in hout om CO2 op te slaan in plaats van uit te stoten en integreren nestkasten en groene daken. We clusteren de woningen zo compact mogelijk om daartussen het landschap zoveel mogelijk de ruimte te geven. De familie van woonclusters is daarmee een hedendaagse interpretatie van Muidense historie, met circulaire ontwerpuitgangspunten als uitgangspunt. Het landschap krijgt in dit plan de hoofdrol, gebouwen staan op de achtergrond en zijn functioneel, prettig en scheppen ruimte voor sociale cohesie onder de bewoners.

 


opdrachtgever: Slokker Vastgoed, met woningcorporaties Het Gooi en Omstreken en Dudok Wonen
partners: Arcadis (landschap), Joren van Dijk (omgevingspsychologie), De Wijde Blik (communicatie/participatie), Alba Concepts (advies circulair bouwen en GPR)
jaar: 2021 – heden
locatie: Brediusterrein, Muiden
type: woningbouw (65 sociale huur appartementen en 25 betaalbare grondgebonden koopwoningen)
oppervlakte: circa 1120 m² bvo
duurzame thema’s: