Circulair Duinhuis


previous arrow
next arrow
Slider

 

Langs de voet van de duinen in Castricum, loopt het Duinpad. Het is de plek waar de akkers overgaan in een bebost duinlandschap. Op je weg naar het strand, zie je straks nog 1 huis voor je deze bossen in verdwijnt. Het huis dat alleen te voet te bereiken is, is een rustpunt. De ruime woning is zo ontworpen dat het kleiner lijkt dan het is, meegroeit met de oplopende duin en zich opent naar een zonnige plek in het bos. We ontwerpen een innovatief duurzaam woonhuis, met een lage CO2-footprint. Er wordt gebruik gemaakt van principes uit het passief-bouwen. De volledig houten constructie van het huis is gebouwd met hergebruikte houten balken. De aannemer wist van onze circulaire ambities voor het plan. Tijdens de bouwvoorbereiding kregen zij opdracht voor een nieuw project. Een grote loods. Op die plek stond op dat moment nog een oude schuur. In samenspraak met de eigenaar van de schuur is deze gedemonteerd, zijn alle balken ontdaan van spijkers en is de nieuwe constructie hieruit getimmerd. De hergebruikte balken zijn zichtbaar in de plafonds, ze geven het huis extra karakter!


opdrachtgever: particulier
jaar: 2017 – 2020
locatie: Castricum
type: woonhuis
oppervlakte: 213 m² bvo
duurzame thema’s:


“na elk bouwbezoek had ik een vakantiegevoel”
Ferry in ‘t Veld – Architect

Slider


Bewaren