Wonen in een Winkel


 

Hoogstraat_projects

Het Schiedamse project ‘Werk aan de winkel’ is erop gericht om leegstaande panden in de oude winkelstraat om te zetten in bijzondere woningen. Samen met bouwende ontwikkelaar SDH-vastgoed hebben we inmiddels 4 plannen gemaakt voor transformatie van winkel naar woning.

Hoogstraat 58

hoogstraat-schiedam-architect

verkooptekening-schiedam-architect
interieur-schiedam-architect

Hoogstraat 122

schiedam_winkelstraat_leegstand_renovatie_architectuur

Schiedam_verbouwing_achtergevel architect leegstand renovatievoor- en achtergevel: voor en na de verbouwing

Een grote uitdaging in dit project is de meermaals verbouwde winkelpui de gewenste authentieke uitstraling te geven en geschikt te maken voor de woonfunctie. Door juist de keuken aan de voorgevel te situeren, ontstaat er contact met de straat. De begane grond vloer wordt opgetild voor meer vrije hoogte in de kelder en de achtergevel wordt vervangen. Er worden 2 moderne stadsappartementen met goede buitenruimtes gerealiseerd.

wonen-in-winkels-schiedam-architect

axonometrie van het plan

Van leegstand naar levendigheid, transformatie is de toekomst

Door transformatie blijven karakteristieke gebouwen behouden en zijn creatieve manieren van wonen mogelijk met flexibel gebruik van de ruimte. Transformatie is een duurzaam alternatief op het bouwen van nieuwe woningen.

Bij deze opgave hebben we aandacht voor de functie verandering van publiek naar privaat, leefbaarheid van de woning en een levendig straatbeeld. De geschiedenis van het pand is de basis voor de nieuwe woning. Het zijn huizen met een verhaal, authentieke details blijven behouden.

Wij kunnen ons allerlei toekomstige bewoners voorstellen, waaronder: gezinnen op zoek naar een huis in de stad met goede buitenruimte; thuiswerkenden en zelfstandigen met de wens voor een leuke werkplek waar je mensen kan ontvangen; ouderen behoefte hebben aan contact met de buurt.

plattegrond winkel woonhuis Schiedam hoogstraat transformative herbestemming architect wonen in winkels, werk aan de winkel, rotterdam