Villa JWL


woonhuis_architect_zelfbouw_zwart_hout

Voor een jong gezin met drie kinderen ontwerpen we aan de rand van Berkel en Rodenrijs een duurzame woning. Berkel en Rodenrijs is oorspronkelijk een samensmelting van twee lintdorpen aan een dubbele waterloop. De boerderijen en woningen zijn altijd gericht op het lint, net als dit duurzame familiehuis waarin de woonkeuken de belangrijkste plek in het huis is en hierop uitkijkt. Bij het ontwerp spelen budget, maar ook materiaalkeuze, onderhoud en duurzaamheid een belangrijke rol.

De woning wordt geheel uit hout opgetrokken. Dit heeft een positief effect op het milieu. De materialen toegepast slaan namelijk meer CO2 op dan dat ze uitstoten. Het is een grotendeels bio-based gebouw, dat wil zeggen dat de grondstoffen hernieuwbaar zijn. We putten hier de aarde niet mee uit.

De gevel wordt gemaakt van zwarte houten delen met verschillende afmetingen. De drie banden die zo over de gevel heen lopen voegen een bijzonder detail toe aan het huis. Als een schuur met een moderne vorm staat het in het polderlandschap.

bouwJWL3 bouwJWL2 zelfbouw bio-based houtskelet architect droomhuis

start ontwerp januari 2017 – start bouw zomer 2018