Oostenburgereiland Studio's


Plint-10-HR1-alt-licht-vierkant

Met Stadgenoot werken wij aan het ontwerp van een woongebouw met meer dan 100 sociale huur studio’s. Hiervoor hebben wij een vernieuwend concept bedacht met 2-zijdig georienteerde studio’s en een circulaire hal. Stadgenoot heeft in samenwerking met ArchitectuurLokaal een ontwerpatelier georganiseerd waarbij 4 startende architectenbureau’s zijn geselecteerd voor het ontwerp van meerdere (sociale) huurcomplexen op twee kavels op het eiland. Wij werken aan het blok aan het spoor op kavel 2.

Het flexibele woongebouw dat wij ontwerpen heeft een bouwstructuur die zowel de huidige vraag beantwoordt als op veranderingen is voorbereid. Nu worden het studio’s, in de toekomst misschien ouderenwoningen. De woning kijkt uit richting het Ij en op de zuidzijde naar het binnenterrein. De galerijen zijn extra breed en je mag hier een tafel of bankje neerzetten. Het wordt een gezellige plek waar je, je buren kent.

Klik hier voor het ontwerp van de circulaire hal, met fietsenstalling, ruilpunt en wasbar naast dit woongebouw.

oostenburg_architect_socialehuur_studio_stadgenoot

 

SGN_oostenburg001w

architectuur maken amsterdam oostenburg stadgenoot woningbouw studio sociale huur

oostenburg_architect-masterplanSchetsen gemaakt tijdens het ontwerpatelier voor het studiogebouw en circulaire fietsenstalling:

architect_oostenburg_stadgenoot architect_amsterdam_stadgenoot amsterdam_oostenburgereiland_stadgenoot amsterdam_architect_nieuwbouw

Stadgenoot selecteert vier jonge architectenbureaus:
Architectuur Maken heeft een uitdagende en radicale visie op circulariteit die tegelijkertijd van realiteitszin getuigt.”