Beleving van een restaurant


de tuin

Vanuit een onderzoek naar de beleving van restaurants is een visie ontstaan waarbij het intens en bewust genieten van eten voorop staat. Uitgangspunten hierbij zijn; Eén concept voor elke schaal van het project; Rust en territorium in materiaal en verlichting; Routing als middel om concept en comfort te realiseren.De verschillende scenes van de routing zijn in een vroeg stadium van het ontwerp vertaald in een storyboard.

De locatie ligt op de rand van het Westland en gaf de aanleiding het project vorm te geven in en rondom een kas. Wandelend door de kas krijgt de gast de kans zijn eten te verzamelen. Aan het eind van de route geeft deze de ingrediënten aan de chef. Voordat aan tafel wordt gegaan is hierdoor de gast bekend met eten, omgeving en sfeer. Het diner dat hierna volgt, is als een logisch vervolg, waarbij met volle aandacht van het eten genoten kan worden. De route is uitgebreid met lounge en hotel voor een complete beleving.

ontwerp restaurant belevingrechterzijde van de eetruimte rondom de boomontwerp restaurant belevinglinkerzijde van de eetruimte rondom de boomontwerp restaurant beleving

doorsnede van het model met trap naar de lounge

ontwerp restaurant beleving

close-up van de tafels

doorsnede ontwerp restaurant beleving

doorsnede over de hotelkamer, keuken, patio en eetruimte